Drugo polugodište možda neće početi na vreme

24/12/2014, 13:02

Drugo polugodište možda neće početi na vreme

Nakon obustave nastave na jedan dan, prosvetni radnici su rekli da zaključene ocene đaci neće imati u svojim knjižicama, kao i da, ukoliko ne postignu dogovor sa Vladom, drugo polugodište neće početi na vreme.

Od 17. novembra prosvetni sindikati štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta i, nakon potpune obustave rada u pojedinim školama u Srbiji, štrajk je nastavljen.

Zahtev prosvetnih radnika je da budu izuzeti sa liste za smanjenja plate i da budu urađeni platni razredi u javnom sektoru. S obzirom na to da do sad nisu postigli dogovor sa Vladom, štrajkački odbor sindikata obrazovanja ponudiće Ministarstvu prosvete predlog sporazuma čijim bi se potpisivanjem okončao štrajk.

“Minimum naših zahteva je vraćanje novca, ono što su uzeli od novembarske zarade i pripremaju u decembru, a ponudili su da vrate kroz novogodišnji dodatak od 7.500 dinara, trebalo bi da nam isplaćuju i za druge mesece, sve do primene zakona o platnim razredima”, rekla je portparolka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

Povezane objave

24/12/2014, 13:02

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*