Prednosti tehnologije u učionici

17/09/2014 09:49

Prednosti tehnologije u učionici

I danas su neki ljudi skeptični o upotrebi tehnologije u učionici, ali njena primena donosi brojne prednosti. Materijali za učenje prelaze sa štampanih na digitalne a udžbenici postaju dinamični, što znači da se samo učenje može meriti i analizirati.

Obrazovanje po svojoj prirodi proizvodi ogromne količine podataka koju nastavnici mogu iskoristiti da steknu dublje razumevanje o tome šta je učenik naučio, i šta tek treba da savlada. Ove informacije otvaraju mogućnost za personalizovane lekcije, gde bi vežbe i gradivo bili prilagođeni učenikovom ličnom napretku, a manji broj njih bi zaostajao za drugima.

Nastavnicima se otvara mogućnost da uvide koliko su studenti razumeli lekcije. I pre početka časa mogu znati da nekom učeniku treba pomoć u razumevanju konkretnih problema, i koji je procenat učenika spreman za predstojeće testove. Mogu koristiti ovo novo znanje da prekroje časove i pomognu svojm đacima da shvate teške koncepte ili pruže dodatni izazov boljim đacima.

Normalno je da se neki plaše pridruživanja novom i revolucionarnom pokretu, ali što više škola i nastavnika u svoje lekcije uvodi tehnološka rešenja zasnovana na informacijama, ovi strahovi u većini nestaju.

17/09/2014 09:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments