Majkrosoft pomaže usavršavanje nastavnika u Srbiji

24/02/2015 09:32

Majkrosoft pomaže usavršavanje nastavnika u Srbiji

Kako bi se promovisali dobri primeri prakse u korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi, kompanija Majkrosoft Srbija organizovala je program koji će pomoći stručnom usavršavanju 17 nastavnika u Srbiji, pod nazivom “Ugledni nastavnik”.

Ovaj projekat Majkrosoft sprovodi drugi put, pa tako nastavnici iz cele Srbije imaju priliku da se uključe u proces elektronskog učenja i da na taj način ispolje svoju kreativnost i međusobno se povežu radi razmene iskustva.

Nastavnici koji učestvuju u programu imaće priliku da se obučavaju o planiranju i evaluiranju nastavnih aktivnosti, a poseban deo programa je trening iz oblasti odnosa sa javnošću i korišćenja društvenih mreža.

Nakon programa, nastavnici su u mogućnosti da naprave projekat koristeći mobilni uređaj. Na ovaj način oni su osposobljeni da primene informaciono-komunikacione tehnologije u nastavi.

Kako bi se desile inovacije u nastavi, potrebno je koristiti moderne tehnologije i internet, a nastavnici nakon ovog programa sposobni su da to i učine.

Program kompanije Majkrosoft “Partner u učenju” namenjen je pojedincima, obrazovnim institucijama koje žele da uz pomoć informacionih i komunikacionih tehnologija unaprede svoje potencijale, a ovaj program je zastupljen u 119 zemalja širom sveta, a među njima je i Srbija.

Program se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u okviru kog su obuhvaćene osnovne i srednje škole sa više od 870.000 učenika. Majkrosoft je u taj program uložio više od 750 miliona dolara na svetskom nivou.

Izvor: RTV

24/02/2015 09:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments