Ambasador Nemačke Šib i ministar Branko Ružić potpisali sporazum o saradnji

25/01/2022 13:40

Ambasador Nemačke Šib i ministar Branko Ružić potpisali sporazum o saradnji

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja i prvi potpredsednk Vlade Srbije, Branko Ružić, s ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom, potpisao je Sporazum o saradnji o Nemačkoj školi u Beogradu .

Ministar Ružić je izrazio je uverenje da će potpisani sporazum dodatno učvrstiti tradicionalno bliske i prijateljske odnose i saradnju dve zemlje u oblasti obrazovanja.

„Imajući u vidu pozitivno iskustvo tokom dosadašnje saradnje, kao i činjenicu da će bolje poznavanje jezika i kulture dva naroda može dati dragocen doprinos daljem učvršćivanju kulturnih veza između dve države,  uveren sam da će Nemačka škola u Beogradu kao referentna obrazovna instutucija dati dodatni doprinos i predstvaljati još jedan most koji povezuje naše dve zemlje“, rekao je ministar Ružić nakon svečanosti potpisivanja i obilaska Nemačke škole.

Ambasador Nemačke u Srbiji, Tomas Šib, naglasio je da je Nemačka škola jedina u Beogradu u kojoj se nastava održava na nemačkom jeziku i da Sporazum reguliše njen pravni status.

„Nemačka škola u Beogradu ubraja se u najbolje nemačke škole u inostranstvu širom sveta“, istakao je Šib i zahvalio upravi školi koja je kaže, uspela da očuva visok kvalitet u radu u vreme epidemije.

Direktor Nemačke škole Ralf Neve poručio je da je potpisan sporazum istorijski trenutak za tu obrazovnu ustanovu, koju pohađa 212 učenika.

On je naglasio da će se raditi na proširenju osnovne škole i naveo da će sporazum doprineti produbljenju kulturnih odnosa.

Nemačku školu u Srbiji pohađa 212 učenika, koji su zbog epidemiološke situacije raspoređeni u grupe.

Doprinos ove institucije je nemerljiv kada govorimo o kvalitetu nastave nemačkog jezika i usavršavanju nastavnika.

Foto: TANJUG

25/01/2022 13:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments