Raspust gotov za većinu đaka!

11/01/2017 09:18

Raspust gotov za većinu đaka!

Učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Centralne Srbije, nakon produžetka od dva dana, vratili su se sa prvog dela zimskog raspusta – bar većina njih!

Školske uprave u saradnji sa lokalnim samoupravama mogu da donesu i drugačiju odluku i da zbog vremenskih uslova i epidemije gripa ipak produže raspust učenicima do kraja nedelje, pa da se u školske klupe vrate u ponedeljak, 16. januara.

“Škola se nastavlja, s tim što postoji mogućnost da se određene škole i lokalne samouprave konsultuju i vide da li postoje uslovi za nastavak, bilo da je reč o vremenskim uslovima ili gripu. Nikom nismo rekli da treba da se vrati pod nemogućim uslovima”, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Produženje prvog dela zimskog raspusta, koji je trebalo da traje do 9. januara, kao odluka doneto je zbog epidemije gripa.

Pročitajte i: Pokrenute peticije za produženje raspusta!

Ministar prosvete je najavio da će škole morati da nadoknade časove koji su propušteni zbog produženja raspusta, a da će to morati da se učini u dogovoru sa resornim ministarstvom, napominjujući da će u budućnosti to ići mnogo lakše – nakon što se uvede “elektronska prosveta”.

U 10 opština Srbije zbog vremenskih nepogoda na snazi je vanredna situacija, a prema najavama od četvrtka se očekuje nešto toplije vreme.

11/01/2017 09:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments