Pokrenute peticije za produženje raspusta!

10/01/2017 11:02

Pokrenute peticije za produženje raspusta!

Građani Beograda i Centralne Srbije pokrenuli su više online peticija za produženje prvog dela zimskog raspusta koji je trebalo da se završi 9. januara 2017. godine.

Cilj je da se prikupe potpisi istomišljenjika koji smatraju da bi raspust trebalo da bude produžen do 16. januara zbog epidemije gripa i loših vremenskih uslova.

Naime, na osnovu komentara i mišljenja građana raspust bi učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije ovog dela države trebalo da bude produžen do kraja nedelje, umesto do srede, 11. januara, kako je najavljeno iz ministarstva.

Problem je pre svega broj dece koja su bolesna ili zaražena virusom gripa, ali i niske temperature zbog kojih je u pojedinim delovima zemlje proglašena vanredna situacija.

Postavlja se pitanje prevoza đaka, ali i kvaliteta grejanja u školama, odnosno učionicama u kojima se odvija nastava, ali i fiskulturnim salama.

Neke od peticija koje su građani pokrenuli i potpisivali nalaze se ovde, dok je peticija pod nazivom Produzavanje raspusta potpisana više od 26.000 puta.

10/01/2017 11:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments