Donet Pravilnik o model ustanovi

25/02/2019 11:46

Donet Pravilnik o model ustanovi

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević doneo je Pravilnik o model ustanovi koji će početi da se primenjuje od školske 2019/2020. godine.

Donošenjem Pravilnika o model ustanovi stvorene su sistemske mogućnosti za podršku ustanovama koje ostvaruju izuzetnu obrazovno-vaspitnu praksu u skladu sa opštim principima i ciljevima obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

Cilj uspostavljanja model ustanove je razvoj, podržavanje, promovisanje i prenošenje primera izuzetne obrazovno-vaspitne prakse, koja može da pruži smernice za unapređivanje i planiranje razvoja sistema obrazovanja i vaspitanja.

Uloga model ustanove je da postojeću izuzetnu i inovativnu praksu u određenoj oblasti, odnosno aspektu rada, promoviše u sistemu obrazovanja i vaspitanja, da je prenosi putem procesa horizontalnog učenja i dalje unapređuje.

Pravilnikom su bliže uređeni uslovi za sticanje statusa model ustanove i prestanka važenja statusa, a ministar će doneti i stručno uputstvo kao vid podrške ustanovama za pokretanje i sprovođenje postupka za sticanje statusa model ustanove.

Pravilnik o model ustanovi možete pročitati OVDE.

25/02/2019 11:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments