Ocenjivanje isključivo u školama

13/05/2021 16:39

Ocenjivanje isključivo u školama

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poručio je danas da će ocenjivanje učenika biti sprovedeno po Pravilniku koji je utvrđen prošle godine i svaka zaključna ocena mora biti javna i obrazložena. On je još rekao i da je omogućeno relaksiranije ocenjivanje zbog epidemije korona virusa i ukazao da su potrebne tri ocene, a ne četiri, da bi se neka ocena zaključila, preneo je Tanjug.

Prema njegovim rečima, nastavnici će uzeti u obzir činjenicu da je veliki deo vaspitno-obrazovnih procesa protekao onlajn, ali  da će ocenjivati isključivo u školskim ustanovama. Kako kaže, to je jedini mogući i pravi način, koji je u skladu sa zakonom.

A, pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje prof. dr Gabrijela Grujić prisustvovala je školskoj manifestaciji “Projektna nedelja“, u organizaciji Tehničke škole “Ivan Sarić” u Subotici. Cilj manifestacije je afirmacija kreativnih, inovativnih i preduzetničkih aktivnosti učenika, nastavnika škole i saradnika škole, koji učestvuju u obrazovno-vaspitnom procesu.

Grujićeva je otvorila manifestaciju i tom prilikom istakla da sistem obrazovanja u Srbiji prolazi kroz transformaciju i da u tom procesu važnu ulogu ima projektno obrazovanje.

– Projektno obrazovanje će nas voditi ka svesnom putu da i u srednjim školama i na fakultetima možemo da razvijamo još čvršću, još bolju i kvalitetniju umreženost sa privrednim sektorom, povezivanjem sa stimulativnim sredinama gde će naši mladi ljudi razvijati i inovativnost. Uverena sam da će siguran put, sigurna karijera, ali i održivost kompanija u ovom regionu biti na značajnom nivou i da će mladi svojim rezultatima na ovim radionicama pokazati da smo dobar tim – rekla je tom prilikom Grujićeva, a prenelo je resorno ministarstvo .

Na manifestaciji je učestvovalo sedam osnovnih i šest srednjih škola iz Subotice, sa svojim projektima iz različitih oblasti. Predstavljeno je 59 projekata učenika srednjih i osnovnih škola, iz pet kategorija: automatizacija i robotika, uređaji, proizvodi i sklopovi, informatika, aktivnosti, događaji i društveni angažman.

13/05/2021 16:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments