Niš: Stipendije najboljim učenicima i studentima

21/01/2016 17:15

Niš: Stipendije najboljim učenicima i studentima

Grad Niš je raspisao konkurs za dodelu stipendija najboljim učenicima srednjih škola i studentima, a prijava je otvorena do 10. februara 2016. godine.

Srednjoškolci koji žele da konkurišu za ovu stipendiju moraju imaju prosek ocena najmanje 4,50 u dosadašnjem školovanju, da ne primaju druge kredite i stipendije, ali da su najmanje dva puta u poslednje trei godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju koje se nalazi u Kalendaru Ministarstva prosvete.

Kako bi konkurisali za stipendiju, studenti moraju biti u statusu redovnih studenata, da imaju do 26 godina i da se njihovo školovanje finansira iz budžeta družave. Takođe, ne smeju primati druge stipendije ili kredite, a prosek koji moraju imati u toku dosadašnjeg studiranja je 9.

U zavisnosti od raspoloživih sredstava u budžetu Grada biće određena i visina mesečne rate stipendije, koja će se isplaćivati u 12 mesečnih rata.

Na zvaničnom sajtu Grada Niša, kao i na oglasnoj tabli Skupđtine i oglasnoj tabli Uprave za obrazovanje biće objavljena konačna rang lista kandidata za stipendije.

Više informacija o konkursu, uslovima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu, nalazi se ovde.

21/01/2016 17:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments