“Startup Weekend” – od ideje do biznisa

12/11/2015 10:41

“Startup Weekend” – od ideje do biznisa

Treći po redu “Startup Weekend” koji se održava u Novom Sadu organizuje Poslovni Inkubator Novi Sad, iDEA lab Tempus projekat i DaFED.

Program će se realizovati u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu od 20. do 22. novembra.

“Startup Weekend” se u SAD-u pojavio 2007. godine i od tada se širi po celom svetu. Ovaj globalni fenomen ima za cilj da učesnici za samo 54 sata razrade svoju biznis ideju i realizuju je u funkcionalan poslovni model.

U petak, 20. novembra u 18 časova biće svečano otvaranje “Startup Weekend”-a, kada će se predstaviti svi učesnici i formirati timovi.

Svi timovi će raditi do nedelje uveče, a posle finalnih izlaganja, biće proglašeni povednici.

Timovi takmičara će imati pomoć od strane mentora – stručnjaka iz različitih oblasti, potvrđenih preduzetnika.

Za prva tri najbolja tima spremljene su vredne nagrade. Tim koji zauzme prvo mesto imaće priliku da se takmiči na najvećem globalnom nadmetanju startapa na svetu – Global Startup Battle, koji se organizuje u okviru Svetske nedelje preduzetništva.

Iz više od 200 gradova u kojima se održava “Startup Weekend” pobednici će se takmičiti za titulu globalnog startap šampiona u globalnoj video konferenciji.

Na prethodnim “Startup Weekend”-ima koji su se održali u Novom Sadu učestvovalo je više od 350 ljudi koji su se oprobali u ulozi preduzetnika.

Više informacija o događaju nalazi se ovde.

12/11/2015 10:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments