Želite da naučite jezik Dotrakija? Sada možete, evo kako!

15/10/2014 12:32

Želite da naučite jezik Dotrakija? Sada možete, evo kako!

Jezici koji su stvoreni za TV serije često postanu fascinacija za fanove. Tako je Klingonski jezik postao hit, zatim jezik vilenjaka u Gospodaru prstenova, a sada je aktuelan Dotrački jezik iz hit TV serije “Igra Prestola”.

Da bi pomogao fanovima da nauče jezik, tvorac jezika Dejvid Dž. Piterson odlučio je da napravi aplikaciju za Ajfon i Ajped, a objavio ju je izdavač Random House.

Aplikacija se zove Dothraki Companion, a u njoj će se naći igrice, više od 300 fleš kartica, sažetak gramatike, zapisi o kulturi Dotrakija i konverzacioni dijalozi, koji su najava za knjigu o Dotračkom jeziku i audio kursu jezika.

U opisu aplikacije piše da je kompetentna da vas naoruža sa dovoljno reči i gramatike da možete da obavite ceo razgovor na tom jeziku.

Ovo nije prva aplikacija zasnovana na Igri prestola i knijgama od kojih je potekla. Pored nje, koja vas uči da govorite kao Deneris Targarjen, postoje i igre inspirisane popularnom serijom i knjigama, kao i tastatura za android koja fanovima reči koje iskucaju zamenjuje sa “Hodor”.

15/10/2014 12:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments