ZA SREDNJOŠKOLCE KREATIVCE: Prijavite se za creative art workshop na FSU! (BESPLATNO)

15/04/2019 14:50

ZA SREDNJOŠKOLCE KREATIVCE: Prijavite se za creative art workshop na FSU! (BESPLATNO)

Ako idete u srednju školu, a vaša ljubav prema kreacijama i umetnosti je neosporna, onda bi 20. i 21. aprila trebalo da budete na Fakultetu savremenih umetnosti. FSU i ove godine organizuje creative workshop art weekend. Biće organizovane radionice iz 6 različitih oblasti:  iz grafičkog dizajna, glume, dizajna enterijera, slikarstva, modnog dizajna i umetničke produkcije. Učešće na radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mesta ograničen na 15 učesnika po radionici, zbog čega je potrebno da se prijavite na vreme.

Dakle, ako ste srednjoškolac kreativac, odaberite umetničku oblast koja vas zanima, prijavite se i dođite da uživamo u zajedničkim kreacijama i idejama.

FSU Creative Art Workshop održava se u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd) i zamišljen je kao mesto gde će se sresti ljudi zajedničkih interesovanja i talenata. Svi učesnici dobijaju sertifikat za učešće na radionicama, ali i druge vredne nagrade.

Više o kreativnim radionicama pogledajte na ovoj stranici.

Odaberite jednu od šest umetničkih oblasti i dođite da kreiramo zajedno

Svako od vas se pronalazi u različitim umetničkim pravcima i izrazima. Potrebno je da izaberete oblast koja vaš najviše zanima i odlučite da li želite da učestvujete u radionicama grafičkog dizajna, dizajna enterijera ili modnog dizajna, ili ste pak zaljubljenik u glumu, slikarstvo ili produkciju. Jedan učenik može da se prijavi samo za jednu radionicu.

Umetničke radionice počinju u subotu, 21. aprila, u 11 časova uvodnim predavanjem u amfiteatru Fakulteta savremenih umetnosti, a nakon toga ćete sa svojom grupom biti raspoređeni na izabranu radionicu.

Grafički dizajn: Reciklaža u centru pažnje

Danas su grafički dizajneri pravi multimedijalni umetnici, a recikliranje je važna tema današnjice. Bavićete se reciklažom vizuelnog, a pokušaćete da pomoću već postojećeg materijala dobijete nove proizvode i date im svoj kreativni pečat. Bavićete se kolažiranjem, ilustrovanjem i fotografijom.

Gluma: Kako da postaneš glumac multimedijalac

Danas je glumac multimedijalac, odnosno ne vodi više računa samo o nastupima i sceni. Glumci su obučeni za nastupe u novim medijima i medijskim sadržajima. Važno je da se vodi računa o tehnici glasa, imidžu, scenskoj igri i razumevanju muzike. Na radionicama glume upoznaćete kako da svoje telo koristite na sceni na najbolji način, uživaćete u različitim plesovima, ali i naučiti kako da na sceni upoznate sebe.

Dizajn enterijera: Prođi kroz sve faze kreacije jednog proizvoda

Na radionicama koje se bave dizajniranjem unutrašnjeg prostora imaćete zadatak da kreirate jedan proizvod tako što ćete proći kroz sve faze njegovog nastanka. Od ideje, razrade, modela i izrade do predstavljanja idejnog rešenja.

Slikarstvo: Kreiraj u virtuelnom svetu

Stvarajte u virtuelnom svetu koristeći najsavremenije tehnologije – HTC Vive VR uređaja. Saznaćete kako da koristite digitalnu četkicu, Tilt Brush, i da kreirate umetnička dela u 2D i 3D formatu.

Modni dizajn: Pronađi inspiraciju za svoje kreacije u recikliranju

Kao i na grafičkom dizajnu, i radionice modnog dizajna baviće se recikliranjem. Dizajniraćete nakit koristeći reciklirani materijal i stvaraćete autentične i eco-friendly modne kreacije. Ponesite sve što biste mogli da iskoristite – plastične boce, zatvarače, limenke, šrafove, žice, staru garderobu i krenite u avanturu otkačenih kreacija.

Produkcija: Kako da postaneš savremeni producent

Saznajte šta sve radi savremeni producent. Dotaknite se produkcije, režiranja, kreiranja kampanja. Producent danas mora odlično da poznaje tajne različitih medija i njihovih formi da bi bio uspešan. Saznaćete koji su zahtevi vremena kada je reč o ovom zanimanju. Dotaći ćete se režije, digitalnog marketinga, tehnike glasa na radiju i ostalih interesantnih tema.

Bonus za sve učesnike: VR za sve – prebaci talenat u virtuelni svet

Vikend kreativnih vibracija na FSU završavate onako kako ste ga i započeli. Skupljaju se učesnici svih 6 radionica i imaju zajedničko predavanje o upotrebi VR-a u crtanju. Svi će dobiti priliku da se upoznaju sa HTC Vive VR uređajem, koji predstavlja najsavremeniju tehnologiju u slikarstvu i dizajnu. Kreirajte umetnička dela u virtuelnoj realnosti i premestite se u drugu, sopstvenu realnost.

Obezbedite svoje mesto na  kreativnom vikendu i uživajte u danima umetnosti koje je organizovao Fakultet savremenih umetnosti. Svi oni koji žele da se upoznaju sa savremenim tendencijama u art svetu, da upoznaju ljude sličnih interesovanja i da sa radionica ponesu dragoceno iskustvo potrebno je da prijavu popune do srede, 17. aprila, do ponoći, kada se prijave zatvaraju.

15/04/2019 14:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments