16. regionalna konferencija mladih naučnika “Korak u nauku”

24/11/2017 09:24

16. regionalna konferencija mladih naučnika “Korak u nauku”

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić otvoriće 16. regionalnu godišnju konferenciju mladih naučnika „Korak u nauku“ danas u 12 časova, u Istraživačkoj stanici Petnica u Valjevu.

„Korak u nauku“ je centralni godišnji događaj Istraživačke stanice Petnica, kada tokom četiri dana približno 200 učesnika – srednjoškolaca, studenata i naučnika diskutuje o rezultatima 110 istraživačkih projekata iz 15 naučnih oblasti, koji su realizovani ove godine u Petnici.

Pored rezultata naučnih projekata, koje su mentorisali mladi naučnici, biće predstavljene i male inovacije iz oblasti robotike, programiranja, biotehnologije.

Svoje rezultate predstaviće i srednjoškolci iz regiona, odnosno iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Istraživačka stanica Petnica (ISP) je samostalna i nezavisna institucija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture. Aktivnosti ISP su najvećim delom usmerene na mlade – na učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije.

 

Izvor: srbija.gov.rs

24/11/2017 09:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments