Od Vlade zavisi prekid štrajka prosvetara

23/01/2015 11:41

Ako Vlada Srbije bude danas, 22. januara, na sednici odobrila Posebni kolektivni ugovor, predstavnici sindikata prosvetnih radnika rekli su da je moguć prekid štrajka prosvetara.

Sindikati su sa ministarstvom prosvete usaglasili tekst Posebnog kolektivnog ugovora, ali je na ostalim nadležnim ministarstvima da to odobre kako bi ovaj ugovor stupio na snagu.

– Čekamo odluku. Ukoliko ponovo bude negativna, biće to još jedan pokazatelj ko zaista želi ili ne želi da reši krizu u obrazovanju – navodi se u zajediničkom saopštenju Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i GSPRS “Nezavisnost”.

Nakon pregovora, održanih 21. januara, predstavnici sindikata prosvetnih radnika rekli su da oni očekuju “da će se razgovori nastaviti, jer se jedino za pregovaračkim stolom problemi mogu rešavati”, navedeno je u saopštenju.

Granski sindikat prosvetnih radnika “Nezavisnost”, Samostalni sindikat, Unija prosvetnih radnika i Sindikat obrazovanja, od 17. novembra su u štrajku, a časove održavaju skraćeno na 30 minuta.

Oni su najavili i da će 27. januara, na dan školske slave, održati “Veliki svetosavski pohod prosvetara” kroz Beograd.

23/01/2015 11:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments