Programiraj svoj uspeh

17/05/2021 10:12

Programiraj svoj uspeh

Privredna komora Srbije (PKS) i Fondacija “Petlja” su u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisali konkurs “Programiraj svoj uspeh”. On je namenjen namenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola i njihovim nastavnicima-mentorima, a za izbor najboljih primera projektne nastave iz Informatike i računarstva u ovoj školskoj godini Kako je objavljeno na sajtu resornog ministarstva, rok  za prijave je 11. jun.

Prva generacija učenika koja je imala obavezan predmet Informatika i računarstvo od petog do osmog razreda, uveden u sistem školovanja u Srbiji 2017, osnovnu školu završava ove godine. Na konkurs, od 13. maja do 11. juna, mogu da se prijave školski timovi koje čine nastavnik-mentor i jedan do pet učenika sedmog ili osmog razreda osnovne škole iz Srbije. Prijavu na konkurs podnosi nastavnik-mentor.

Stručna komisija vrednovaće usaglašenost sa programom nastave i učenja i tematskom kategorijom, edukativnu vrednost, inovativnost, multidisciplinarnost i međupredmetnu korelaciju, korišćenje dobre prakse u upotrebi tehnologije i kvalitet prezentovanja primera projektne nastave u prijavi.

Učenici u timu treba da budu iz iste škole u kojoj pohađaju isti razred, a nastavnik-mentor treba da bude njihov nastavnik Informatike i računarstva. Đaci mogu da podnesu više od jedne prijave, a dozvoljeno je i učešće više timova iz jedne škole.

Svečana dodela nagrada zavisiće od epidemiološke situacije, a obaveštenje o dodeli nagrada biće objavljeno zajedno sa rezultatima polovinom juna 2021. godine.

17/05/2021 10:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments