Kolektivni ugovor nije potpisan, štrajk se nastavlja

26/01/2015 12:57

Kolektivni ugovor nije potpisan, štrajk se nastavlja

Prema rečima potpredsednika Sindikata radnika u prosveti Srbije Miodraga Sokića, prosvetni radnici će nastaviti protest. Kao razlog za nastavak štrajka navodi se insistiranje Ministarstva prosvete da se pre potpisivanja kolektivnog ugovora, potpiše sporazum o prekidu štrajka.

Predstavnici sindikata prosvetara su danas, na sastanku sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Beogradu, insistirali da se potpiše poseban kolektivni ugovor, čiji je tekst sa ministarstvom usaglašen 20. januara.

– Mi smo insistirali da se potpiše poseban kolektivni ugovor koji opet mora da ide u Vladu Srbije, a Ministarstvo insistira da kolektivni ugovor bude potpisan nakon potpisivanja sporazuma o prekidu štrajka, što mi nismo prihvatili – saopštio je Sokić.

Sokić je rekao da su prosvetni radnici predložili formiranje radne grupe “koja će raditi na iznalaženju načina da se finansijski pomognu radnici” i mada se Ministarstvo složilo sa tim predlogom, nije određen nikakav vremenski rok za formiranje ove grupe.

Štrajk prosvetnih radnika nastaviće se, a za 27. januar je najavljen “Veliki svetosavski pohod prosvetara” kroz Beograd.

26/01/2015 12:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments