Čudesni jutarnji lekoviti napitak

19/10/2015 13:24

Čudesni jutarnji lekoviti napitak

Poznato je da je našem organizmu potrebna voda kako bi normalno funkcionisao, ali postoje razlozi zbog kojih bi neki ljudi trebalo da obrate još više pažnje na pozitivan uticaj vode na naše telo.

Postoje zdravstveni problemi sa kojima pojedinac može da živi, ali mu stvara svakodnevne poteškoće. Međutim, lek baš za ovakve probleme je jednostavan.

Topla voda i med u kombinaciji mogu vas rešiti svih sitnih zdravstvenih problema zbog kojih svakodnevno osećate tegobe za koje niste sigurni kako nastaju.

Čaša tople vode sa medom svako jutro pomoći će vam ukoliko imate neki od ovih zdrastvenih problema:

Gasovi u stomaku

Ako stalno imate osećaj da vam je stomak naduven i uvek ste puni gasova, topla voda sa medom će vam ukloniti ove probleme. Osećaćete se kao da ste nekoliko kilograma lakši, iako se zapravo ništa nije promenilo. Jedino nećete osećati tu nelagodu svakog dana.

Domaći med je pun enzima i minerala koji štite organizam od bakterija. Zajedno sa vodom, med deluje kao ispirač organizma i na taj način vas rešava toksina koji su uzrok gasova i nadutosti. Ukoliko još dodate i malo limuna – pojačaćete moć ovog napitka.

Nesavršenosti na koži

Nebitno koliko problema sa kožom imate, sve se može rešiti prirodnim putem. Ukoliko svako jutro budete pili čašu tople vode sa medom ubrzo možete videti promene i pozitivno dejstvo ovog napitka i na svojoj koži.

Baš zato što je med jedan od najboljih prirodnih antioksidanasa, on će vam pomoći da izbacujete otrov iz organizma, a zahvaljujući tome što med ima antibakterijska svojstva – koža će vam zablistati.

Višak kilograma

Ukoliko imate problema sa viškom kilograma, ali ipak imate preveliku želju za slatkišima kojih ne možete da se odreknete – ovaj napitak vam nudi rešenje čak i za to. Ako zamenite sokove ovim napitkom koji vam može utoliti i želju za drugim slatkišima, sigurno je da ćete početi polako da gubite kilograme.

Prirodni šećeri koji se nalate u medu dovoljni su da zadovolje potrebu vašeg organizma za slatkišima. Osim toga, na ovaj način ćete uspeti da za 64 odsto smanjite unos kalorija. Matematika je jasna.

Bol u grlu

Bol u grlu može biti veoma neprijatan, a odraz je respiratorne infekcije. Najbolji lek za to je upravo topla voda sa medom. Med je odličan za ovakve probleme grla, pa sada znate šta prvo da uzmete kada vas sledeći put zaboli grlo.

19/10/2015 13:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments