Namirnica koja snižava šećer u krvi i topi naslage sa stomaka

07/03/2020 13:51

Namirnica koja snižava šećer u krvi i topi naslage sa stomaka

Čak iako ne postoji “magična namirnica” pomoću koje ćete skinuti kilograme sa abdomena, jedno istraživanje je pokazalo da ishrana bogata integralnim žitaricama utiče na skidanje naslaga u predelu struka. 

Volonteri koji su jeli integralne žitarice pored nemasnog mesa, ribe, povrća i voća, su izgubili više kilograma u zoni abdomena, nego grupa koja je jela rafinisane žitarice.

Ishrana bogata integralnim žitaricama, bez obzira da li se radi o hlebu ili pastama, pomaže organizmu da efikasnije preradi glukozu, snižava šećer u krvi i smanjuje naslage sala. S druge strane, rafinisana hrana (kao što je beli hleb) naglo podižu šećer u krvi, olakšavajući taloženje masti.

Takođe, dokazano je da osobe koje jedu mononezasićene masti lako gube naslage u predelu abdomena. Takve namirnice su: avokado, orasi, semenke bundeve i suncokreta, masline, soja, crna čokolada, maslinovo ulje i repa.

Ciljane fizičke vežbe, među kojima i one za abdomen, nemaju nikakav efekat na naslage u predelu abdomena, dok su kardio vežbe mnogo bolje za tu svrhu. Džoging, aerobik ili brze šetnje brže smanjuju struk. U slučaju da vam ništa ne pomaže da skinete ove naslage, liposukcija može biti rešenje, ali je bitno znati da nakon ove intervencije, ako ne vodite računa o ishrani, može doći do akumuliranja masti u drugim zonama. 

07/03/2020 13:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments