Najbolja hrana pred trening

13/10/2015 15:01

Najbolja hrana pred trening

Iako često treniramo kako bi skinuli višak kilograma, ipak ne možemo preskakati obroke. Takođe, ne možemo ni jesti neposredno pred trening.

Ukoliko želimo da treninzi imaju efekta, važno je zdravo se hraniti i u skladu sa potrebama svog organizma, ali i načina života.

Baš to može biti prepreka zbog koje mislimo da ne možemo da se zdravi hranimo ukoliko nemamo dovoljno vremena u toku dana da spremimo i isplaniramo nešto zdravo što ćemo pojesti.

Ovo se posebno odnosi na periode u kojima se aktivno bavimo fizičkom aktivnošću i odlazimo na treninge po rasporedu.

Svima se povremeno desi da zbog obaveza ne stignu da jedu kada bi trebalo ili po nekom planu koji je napravljen u skladu sa na primer terminima treninga.

Za dobar i efikasan trening potrebna je i dobra ishrana, a postoji rešenje i za situacije kada ne stižemo da na vreme pojedemo obrok pre treninga.

Iako nije dobro jesti neposredno pre treninga, najvažnije zapravo – šta se jede pre treninga. Obrok pre treninga mora da se sastoji od namirnica koje će nam dati snagu, ali i koje neće biti “teške za stomak” kako bismo mogli da se bavimo određenom fizičkom aktivnošću na pravi način.

Važno je zapamtiti da je idealan termin za obrok pre treninga – dva sata pre termina održavanja treninga.

Za brzinski obrok pre treninga, kada ne stižemo da ispoštujemo ovo pravilo, dovoljno je pojesti sledeće namirnice:

1. Jaja
2. Banane
3. Bademi, lešnik ili orasi
4. Voćni jogurt
5. Med
6. Ovsene pahuljice i mleko
7. Sir

Ispravan obrok pre treninga se sastoji od ovih namirnica koje daju dovoljno snage a ne izazivaju mučninu ili težinu u stomaku dok smo na treningu.

13/10/2015 15:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments