Neverovatan trik za blistav ten i jake nokte

28/04/2017 15:22

Neverovatan trik za blistav ten i jake nokte

Jedan od glavnih uslova za lep izgled kože lica jeste blistav ten koji se može postići adekvatnom negom i higijenom.

Iako postoje brojni preparati koji bi u tome mogli da pomognu, postoje i alternativni načini da dođete do blistavog tena i čiste kože lica.

Među sve popularnijim i češćim načinima da učinite kožu lica svežom i čistom jesu različite maske, a samo jedan sastojak bi mogao da učini vašu masku za lice nezamenljivom, pogotovo ukoliko želite i da malo podmladite i osvežite lice.

Ljuska od jaja kao tajni sastojak maske

Nakon kuvanja jaja ljuska se uglavnom baca – što je veoma velika šteta, s obzirom na to da je upravo ovaj deo jaja bogat kalcijumom, a samim tim i veoma upotrebljiv, pogotovo u kozmetičke svrhe.

Ukoliko od ljuske od jaja napravite prah, on se može koristiti i za čišćenje lica, ali i za jačanje noktiju.

Ako želite da od ljuske od jaja napravite adekvatan sastojak za neki kozmetički preparat, kao što je maska za lice, potrebno je da je zagrejete u rerni na 150 stepeni (ostavite 10tak minuta unutra) a zatim je dobro isitnite.

nokti

Ovako dobijeni prah pomešajte sa belancetom i ovu smesu nanesite na lice. Nakon što se maska sasvim osuši uklonite je mlakom vodom i lice posle toga namažite kremom koju inače koristite, a koja bi trebalo da bude hidratantna.

Da biste ovaj prah koristili kao pomoć prilikom jačanja noktiju potrebno je samo da ga sipate u lak koji koristite i takvim, “poboljšanim” lakom namažite nokte.

28/04/2017 15:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments