Prednosti i mane veganske/vegeterijanske ishrane
Povezane objave
Dok vegeterijanci ne jedu samo meso, vegani ne konzumiraju nikakvu hranu životinjskog porekla (ni mleko, ni jaja, ni sir…). A koliko je ova ishrana zapravo zdrava?
Mane vegeterijanske/veganske ishrane
- Prema istraživanjima, vegani imaju 20% veći rizik od moždanog udara.
- Vegeterijanci konzumiraju manje holina- nutrijenta bez kojeg propadaju mozak i jetra. Njega ima u jajima, a vegani ne jedu jaja, te bi trebalo da konzumiraju suplemente.
- Gubitak kose, usled manjka proteina, nije ništa strano veganima i vegeterijancima.
- Promena raspoloženja koju uzrokuje hrana bez mesa takođe je problem veganima.
- Vegani i vegeterijanci takođe imaju veći rizik da pate od anksioznosti.
Prednosti veganske/vegeterijanske ishrane
- U studijama je pokazano da ishrana bez mesa poboljšava zdravlje srca.
- Vegani imaju manji rizik da obole od dijabetesa tipa 2.
Pogledajte još:
Novo istraživanje pronalazi nove tragove uzroka oboljevanja od raka
Šta može da se desi nakon konzumacije leka kom je istekao rok?
Šta se dešava s našim telom kada svaki dan pijemo kafu
Krevetne stenice: Šta su i kako da ih se rešimo
Muzikom protiv epileptičkog napada
Ovo voće jedite svaki dan ako želite da ne dobijete višak kilograma
Koja stanja povećavaju rizik od toplotnog udara?
Rešite se tamnih podočnjaka!






Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*