Prednosti i mane veganske/vegeterijanske ishrane
Povezane objave
Dok vegeterijanci ne jedu samo meso, vegani ne konzumiraju nikakvu hranu životinjskog porekla (ni mleko, ni jaja, ni sir…). A koliko je ova ishrana zapravo zdrava?
Mane vegeterijanske/veganske ishrane
- Prema istraživanjima, vegani imaju 20% veći rizik od moždanog udara.
- Vegeterijanci konzumiraju manje holina- nutrijenta bez kojeg propadaju mozak i jetra. Njega ima u jajima, a vegani ne jedu jaja, te bi trebalo da konzumiraju suplemente.
- Gubitak kose, usled manjka proteina, nije ništa strano veganima i vegeterijancima.
- Promena raspoloženja koju uzrokuje hrana bez mesa takođe je problem veganima.
- Vegani i vegeterijanci takođe imaju veći rizik da pate od anksioznosti.
Prednosti veganske/vegeterijanske ishrane
- U studijama je pokazano da ishrana bez mesa poboljšava zdravlje srca.
- Vegani imaju manji rizik da obole od dijabetesa tipa 2.
Pogledajte još:
Kućna upotreba aspirina za koju niste znali
6 jasnih znakova da ćete se razboleti
Da li previše soli šteti našem mozgu?
Simptomi fobromialgije koje možda ignorišete
Šta nam se dešava ako odemo na spavanje gladni?
Koliko je cimet zapravo zdrav?
Fitnes influenseri koriste steroide a pratiocima prodaju priču o treningu i zdravoj ishrani
Mitovi o ispijanju tople vode sa limunom
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*