Vaga ili merenje obima struka, šta je preciznije?

23/10/2017 14:27

Vaga ili merenje obima struka, šta je preciznije?

Stručnjaci su pokušali da daju odgovor na večno pitanje: koji vid merenja je precizniji prilikom mršavljenja- vaga ili obim struka?

Bilo da volite to ili ne, sigurno imate poseban odnos s vašom vagom. Svako merenje donosi određen nivo stresa, a ukoliko brojke padaju, osećate olakšanje i instant sreću. Međutim, šta ako, uprkos promeni režima ishrane i redovnom vežbanju, vaga govori suprotno?

Vaga može da “slaže”

Kako navode američki stručnjaci, vaga može da pokaže zapravo sasvim suprotno od onoga što se u našem organizmu dešava prilikom gubljenja kilograma. Naime, tokom vežbanja i usled fizičke aktivnosti, mišićno tkivo je prenapregnuto i moguće su upale. Upravo to stanje može da pokaže veću brojku na vagi, jer su mišići u tim trenucima teži.

Stoga, uprkos tome što zapravo mršavimo, može da se desi da se vaga zbuni i pokaže višak kilograma. Večno pitanje dobilo je odgovor- u ovom slučaju, merenje obima je preciznije. Zato, nemojte se toliko opterećivati brojkama. Najbolji način da uistinu vidite da li ste izgubili višak kilograma jeste ili merenjem obima ili po odeći.

Savet plus: Izaberite svoje “mršave” pantalone koje, zasad, ne možete da obučete. Ukoliko i nakon mesec dana promene ishrane i redovnog vežbanja i dalje budete imali ovaj problem, znajte da ste u nečemu pogrešili. U suprotnom, uspećete bez problema da ih zakopčate.

23/10/2017 14:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments