Antistres napitak!

21/07/2016 10:43

Antistres napitak!

Stres je svakako jedan od najčešćih uzročnika različitih bolesti koje danas muče ljude širom sveta. Upravo se protiv stresa treba boriti na što efikasniji i zdraviji način.

Kao i za mnoge druge zdravstvene probleme, priroda i u ovom slučaju nudi svoje rešenje koje je veoma efikasno i koje svako može primenjivati.

Čudesni napitak – crni čaj

Stručnjaci savetuju da, kada ste pod stresom, popijete šoljicu crnog čaja čije ćete delovanje na organizam osetiti nakon pola sata.

crni caj

Naravno, ovaj napitak vas ne može zaštititi od stresa i sprečiti stres u stresnim situacijama, ali može da pomogne u bržem oporavku od ovog stanja.

Kako crni čaj deluje

Crni čaj smanjuje nivo stresnog hormona – kortizola. Kada je osoba izložena stresu dolazi do promene u pulsu, pritisku, koncentraciji krvnih pločica i nivou kortizola. Iako se sve osetalo sem hormona stresa može brzo dovesti u normalu – kada je kortizol povišen on utiče na naš lični doživljaj stresa.

solja caja

Konzumiranjem jedne šoljice crnog čaja dnevno – održava se nivo kortizola u normali, zahvaljujući čemu se možemo lakše izboriti sa stresom i njegovim posledicama.

21/07/2016 10:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments