Magični koren: Đumbir u službi lepote

07/11/2017 10:22

Magični koren: Đumbir u službi lepote

Đumbir se već hiljadama godina koristi u kulinarstvu, medicini, pa čak je poznat i kao afrodizijak. Kako se ispostavilo, uz sve blagoeti po zdravlje, đumbir je glavni saveznik za lepotu i negu.

Uklanja srvenilo na licu

Ukoliko imate osetjivu kožu i dešava vam se da se pojave crvene tačke ili da se jedan ceo deo lica zacrveni, pokušajte da lice umivate čajem od đumbira. Zboh svojih antiupalnih dejstava, đumbir uklanja otečenost i crvenilo, bilo da je izazvano  bakterijama ili virusima.

Topi masne naslage

Đumbir ubrzava metabolizam i razgradnju kalorija. Takođe, umanjuje apetit, pa je sjajan saveznik u borbi sa viškom kilograma. Pored čaja, možete konzumirati i vodu u koju ćete iseći komade đumbira, a uz dodatak limuna, poboljšaćete efekat topljenja masnih naslaga.

Ubrzava rast kose

Đumbir stimuliše folikule skalpa, hrani vlasi i sprečava opadanje kose. U pola šolje kokosovog ulja iscedite sok od kašike svežeg korena đumbira. Smesu nanesite na kosu i ostavite da deluje do 30 minuta. Ova maska potpomaže bržem rastu kose, a ukoliko su vam vlasi suve, oživeće ih i nahraniti.

Protiv bora

Antioksidanti u đumbiru povećavaju lučenje kolagena, uklanjaju oštećenja i upalne procese na koži. Zbog toga, odličan su saveznik u borbi sa borama.

Uklanja akne

Zbog antibakterijskih i antivirusnih supstanci, đumbir isušuje bubuljice i akne, jer se bori sa bakterijama i slobodnim radikalima koji ih i uzrokuju. Pored toga što možete da umivate lice čajem od đumbira, sok ovog korena dodajte u kremu za lice.

 

Uklanja perut

Uz antiupalno, đumbir ima i antiseptička dejstva, pa tako sprečava perutanje kose i jača sam koren. U isto vreme održava zdravlje kože glave. Ispirajte kosu čajem od đumbira u količini od pola litre jednom do dva puta nedeljno.

Uklanja celulit

Ovaj koren ubrzava cirkulaciju i regeneraciju ćelija koje se bore sa celulitom. Napravite sami piling od mlevenog korena đumbira i nanesite ga na kritične delove tela. Uz to, pijte svakodnevno nekoliko šoljica čaja od đumbira koji će pomoći da izbacite toksine iz tela, koji takođe utiču na pojavu celulita.

07/11/2017 10:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments