Uz pomoć ovog trika, umanjićete simptome napada panike

28/10/2021 09:40

Uz pomoć ovog trika, umanjićete simptome napada panike

Napadi panike dolaze iznenada, nakog dugoročnog izlaganja stresu. Ukoliko vam se događaju ovi neprijatni simptomi, postoji način da brzo ublažite panični napad.

Osobe koje proživljavaju panične napade, prepoznaju simptome i znaju da treba da se smire, međutim, sama panika utiče i na racionalizaciju. Izlaz iz ove situacije deluje nemoguće. Psiholozi kažu da postoji lek kako biste povratili kontrolu nad sobom, a u pitanju je: disanje.

Vežba koja umanjuje napad panike

U pitanju je vežba koju sprovode vojna lica, a naziva se taktično disanje. Na ovaj način, poboljšava se koncentracija  i uspostavlja se kontrola nad mislima i osećanjima.

Dok brojite do četiri, udahnjujte vazduh, polako i duboko kroz nos. Držite dah četiri sekunde, a zatim polako ispuštajte vazduh iz pluća, dok brojite opet do četiri. Kada izdahnete sav vazduh, nemojte ponovo udahnuti dok ne izborijte do četiri. Ponovite ovu vežbu tri do pet puta.

Taktično disanje uklanja anksioznost i umanjuje intenzitet paničnih napada, simptome brige i straha uzrokovanih panikom.

28/10/2021 09:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments