Asertivnošću do uspeha

05/05/2016 14:23

Asertivnošću do uspeha

Uspeh je reč koja je ključna u 21. veku. Mnoge stvari koje zamišljamo možemo da ostvarimo samo ako smo uspešni. Međutim, nije nimalo lako doći do uspeha.

Budite samouvereni

Za uspeh je potrebno da znate kada da kažete “da” a kada da kažete “ne”. Možete nazvati to kako god želite, ali to se stručno naziva asertivnost. Nemojte se plašiti da odbijete neki zadatak ako ne možete da ga uradite. Osobe koje se nalaze oko vas očekuju iskrenost. Nemojte ih razočarati.

Kažu da istina boli. Ne padajte na takve laži. Iskrenost je ono što će održati prave prijatelje u vašoj blizini. Iskrenost vodi ka asertivnosti, a asertivnost vodi do uspeha.

Znajte šta želite

Da biste postali asertivni, važno je da znate šta želite. Nemojte se truditi da impresionirate druge. Ponekad morate da kažete “ne”. Ukoliko ste jedna od onih osoba koje na sve govore “da”, drugi bi mogli to da zloupotrebe. To ne smete dozvoliti.

Budite prirodni

Nemojte se pretvarati da ste neko ko niste. To nikuda ne vodi. Nemojte zadovoljavati druge a da ignorišete sebe. Za uspeh je potrebno da volite i poštujete sebe.

Iza svakog neuspeha je prilika za uspeh

Ne morate da odustanete od stvari u životu samo zato što je neka kompanija odbila vaš CV ili zato što neka devojka nije htela da se uda za vas. Gledajte na svaki neuspeh kao na priliku za novi uspeh.

Neuspeh je samo znak da postoji drugi način da ostvarimo nešto što želimo. Umesto da ga zovete “neuspeh”, bolje je da ga zovete “motivator” pošto on treba da vas motiviše da nastavite da se trudite. Svaka stvar u životu je vredna truda.

05/05/2016 14:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments