Najbolje vežbe za jačanje ručnih zglobova (VIDEO)

29/01/2022 20:29

Najbolje vežbe za jačanje ručnih zglobova (VIDEO)

Radne grupe mišića kao što su bicepsi, tricepsi, grudni koš i leđa, dugo su bili vitalni deo rutine vežbanja, ali ima mnogo onih koji potcenjuju važnost jačanja i ručnih zglobova.

Radeći na zglobovima, sem što ga jačate, jačate i snagu hvata, nešto što je veoma važno kada izvodite vežbe za ruke, grudi, leđa ili ramena, ali što je najvažnije, pomaže vam da izbegnete povrede usled ponavljanja pokreta.

Hajde da istražimo različite načine na koje možete ojačati zglobove.

Važnost zagrevanja zgloba

Zagrevanje je prvi, a ponekad i najvažniji korak koji treba da preduzmete pre nego što započnete rutinu vežbanja. U stvari, to bi trebalo da bude vitalni deo te rutine, jer morate da zagrejete mišićnu grupu na kojoj ćete kasnije raditi. Možete samo da rotirate zglob nagore, nadole i s jedne na drugu stranu četiri puta ili razdvojite prste, opustite ih, a zatim ih ponovo istegnete. U slučaju da vas boli ili osećate ukočenost u zglobovima, samo zagrejte to područje oko 15 minuta koristeći topli peškir.

Najbolje vežbe za jačanje zglobova

Možete početi s nežnom vežbom koja će vam pomoći da istegnete zglobove. Držite ruke u T položaju i rotirajte ruke tako da vam dlanovi budu okrenuti nagore, a zatim nadole. Ponovite 10 puta, odmorite se, a zatim zauzmite položaj za rvanje ruku tako što ćete staviti ruku na sto. Stisnite pesnicu, a zatim je polako otvorite da istegnete prste. U slučaju da imate traku za otpor ili bučicu, možete izvoditi jednu od najpopularnijih vežbi za zglobove, uvijanje zglobova. Sedite na klupu ili stolicu i stavite podlaktice tačno na butine s dlanovima okrenutim nagore i zglobovima tačno na ivici kolena. Pustite da vam ruke padnu dole, a zatim ih stisnite, ali uvek pazite da ne koristite teške tegove, jer su zglobovi veoma delikatan deo tela i lako biste se mogli povrediti.

29/01/2022 20:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments