Kada je anksioznost simptom nečeg mnogo ozbiljnijeg

28/11/2017 12:54

Kada je anksioznost simptom nečeg mnogo ozbiljnijeg

Ponekad anksioznost nije samo uzrokovana stresom, već može biti i znak fizičke bolesti, te je potrebno dodatno obratiti pažnju.

Svi s vremena na vreme osete simptome anksioznosti i uglavnom, oni su uzrokovani stresnim poslom, problemima u porodici, ljubavnim odnosima ili finansijskim poteškoćama. Međutim, anksioznost može biti i posledica skoro 50 oboljenja, a ovo su neka od najozbiljnijih.

Disbalans štitne žlezde

Štitasta želzda reguliše hormone u našem organizmu, a njen nepravilan rad, uz nagli gubitak ili dobijanje kilograma i ubrzan rad srca, može da uzrokuje i anksioznost.

Oboljenja srca

Retko kada je anksioznost jedini simptom srčanih oboljenja, a uz nju, često dolazi i gubitak daha i hroničan umor. Ukoliko osetite ove simptome, posavetujte se sa lekarom.

Anemija

Anemija je stanje u kojem dolazi do smanjenja crvenih krvnih zrnaca, a budući da su eritrociti odgovoroni za prenos kiseonika kroz organizam, kratak dah i neregularni srčani ritam česti su simptomi anemije. Uz to, dolazi do promene rasoloženja, umora i anksioznosti.

Manjak nekih nutrijenata

Manjak cinka može da uzrokuje anksioznost i depresiju, pokazale su dosadašnje studije.

Rak pankreasa

Iako nije dokazano zašto, studije su pokazale da kancer pankreasa uzrokuje simptome depresije i anskiozniosti, ali i panične napade.

28/11/2017 12:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments