Svakodnevne navike koje dodatno isušuju kožu

11/02/2021 11:42

Svakodnevne navike koje dodatno isušuju kožu

Najčešće, leti obratimo više pažnje o nezi kože, ali važno je, za početak, zapamtiti da je našoj koži potrebna nega cele godine. Ukoliko imate suvu kožu, u nastavku saznajte u čemu grešite.

Borba sa suvom kožom može biti i te kako frustrirajuća, naročito kada ne znate šta se krije iza isušivanja. Ponekad, reč je o svakodnevnim navikama o kojima dosad niste ni razmišljali.

Navike koje isušuju kožu

1. Dugo tuširanje vrelom vodom na prvom mestu isušuje kožu, jer topla voda uklanja prirodna ulja kože, što dovodi do isušivanja. Ograničite kupanje na deset minuta i izbegavajte vrelu vodu.
2. Agresivni sapuni i kupke utiču na disbalans pH kože i čini je suvom i sklonom perutanju, a može dovesti i do iritacija. Stoga radije izaberite nežnije varijante sredstava za kupanje na prirodnoj bazi.
3. Svrha pilinga jeste da se ukloni mrtvi sloj kože i da se očiste pore. Međutim, česti pilinzi mogu da isuše kožu. Zato, dovoljno je da pilinge radite dva puta nedeljno.
4. Naravno, dehidratacija uzrokuje suvu kožu, pa se pobrinite da pijete dovoljno vode u toku dana.
5. Jaki omekšivači i prašak za veš mogu da dovedu do iritacije, perutanja i isušivanja kože. Ukoliko ste primetili da vam je koža suvlja nego inače, promenite detardžent za veš.
6. Na kraju, kao što smo već spomenuli, o koži brinite jednako i zimi i leti. Većina nas zimi zaboravi da se maže, a upravo to može da isuši kožu. Redovno brinite kako o koži lica, tako i o celom telu.

 

11/02/2021 11:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments