Ova mala navika može da poboljša odnos u vezi

19/10/2017 13:05

Ova mala navika može da poboljša odnos u vezi

Nakon nekog vremena, takozvana faza “medeni mesec” u vezi prestaje, a psiholozi su našli rešenje za trenutak kada osetimo prve tragove navike i monotonije.

“Mnogo ljudi ne shvata da ono što što vidimo ima veze s onim što tražimo, pa tako očekivanja rastu u našem umu. Mozak ima ograničenu sposobnost kada je pažnja u pitanju, što znači da može da se fokusira samo na nekoliko stvari u isto vreme. Kada je okupiran nečim, pojedinac prestaje da obraća toliko pažnje na baš sve što se događa oko njega”, kažu psiholozi.

Napravite spisak

Iz tog razloga, kada se fokusiramo na negativno, navode stručnjaci, ne ostavljamo dovoljno mesto za pozitivno. Kako za sve aspekte, ovo se odnosi i na partnerske odnose. Zbog toga, savet psihologa jeste da svaki dan zapišete po tri stvari zašto volite svog partnera. Svaki dan dodajte po tri nove stavke na papir, a svako jutro pročitajte svoj spisak.

“Kako budete posvećivali više pažnje onome što volite kod partnera, tako ćete shvatiti da ste njegove mane ostavili po strani”, zaključuju psiholozi.

19/10/2017 13:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments