Ovi trendovi su uvek u modi

26/01/2018 09:02

Ovi trendovi su uvek u modi

Svet mode menja se iz sezone u sezonu, a neki modni stilovi koji su bili IN pre deset godina, danas su pod velikim znakom pitanja. Ipak, uprkos svim modnim novinama, neki trendovi će zauvek biti u modi.

Od toga da su se neke “krpice” kao što su teksas jakne, iscepan džins i “jumbo” džemperi osamdesetih godina vratili u modu, do toga da više nije IN slagati boju torbe i obuće, modni svet se menja skoro pa svakodnevno.

Poznate ličnosti igraju veliku ulogu u tome, jer diktiraju modne trendove. Ipak na našu sreću, neki modni stilovi će zauvek biti u modi, prema rečima svetskih dizajnera.

U nastavku pogledajte o čemu je reč.

Kožne jakne

Nekada deo isključivo rok, metal i kulture “motoraša”, danas kožne jakne nose ljudi svih uzrasta. Od klasičnih crnih, do dugih, sa ili bez cibzara, crvene, žute, zelene… kožne jakne nose se svuda i uvek!

Pročitajte i… 10 zvezda koje su postale modne ikone

Mala crna haljina

Koko Šanel u svet mode uvela je tzv. “malu crnu haljinu” koja je i dan danas, nakon skoro sto godina, i dalje broj jedan odevni predmet svake žene. Varijacija na temu je bezbroj, od kratke, do dugačke, sa rukavima ili bez, ali samo je jedna mala crna haljina.

Sportska elegancija

Sportski odevni komadi odavno su prestali da budu deo isključivo sportskih takmičenja. Danas, ovu odeću nose svi. Patike, trenerice, jakne, helanke i duksevi postali su deo svakodnevnog stila oblačenja.

Uz to što se nose u “kežual” varijantama, ova odeća postala je i deo sportske elegancije, pa tako, uz patike, danas se rado nose kožne helanke i sakoi, kao i “oversized” duksevi.

Džins

Otkako su se pojavile, farmerice su neizostavan deo svakog ormara. Danas, pored različitih boja, krojeva i dodataka, kao što su nitne i šareni materijali, veoma su popularne i iscepane farmerice. Bilo kako bilo, džins je uvek u modi i sa njim nema pogrešnog izbora.

Pročitajte i… Ove stvari su nekad bile demode

Starke

Ove patike, nekada su bile isključivo sportska obuća, a zatim, deo pank kulture. Danas se međutim sve to promenilo, te starke nose svi, a one su postale jedne od najpopularnijih patika u istoriji mode.

26/01/2018 09:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments