Kako do gustih i dugih trepavica

15/01/2021 09:34

Kako do gustih i dugih trepavica

Prvenstvena namena trepavica je da zaštitite oči od štetnih spoljašnjih uticaja i prljavštine. Te iz tog razloga, treba voditi računa o njima i posvetiti im negu kao i stalim delovima tela. Trepavice treba negovati svakodnevno, pogotovo dosta vremena provodite napolju.

Svkaodnevno temeljno čistite lice, uključujući i područje oko očiju pre odlaska na spavanje. Koristite sredstva za čišćenje specijalno namenjena za područje oko očiju.

Vazelin se preporučuje nekoliko puta nedeljno kako bi podstakli rast trepavica i da bi sama dlaka bila kvalitetnija. Bitna stvar za negu trepavica je da nikad šminku ne skidate vodom i sapunom, jer će trepavice postati krtije i počeće da opadaju. Što se tiče šminke, vodite računa da koristite što je moguće kvalitetnije komade. Ukoliko koristite lažne trepavice, uverite se da koristite kvalitetne.

Saveti

1. Uzimajte vitamine grupe B i E, jer baš njihov nedostatak u organizmu usporava rast trepavica.

2. Pravilno uklanjajte šminku sa očiju. Koristite dobro proverene proizvode, koji sadrže što manje konzervansa i boja u sebi.

3. Za noćnu hidrataciju trepavica uradite maske na bazi vitamina. Za dobrobit trepavica: smesa maslinovog ulja i soka aloe. Umočite ubruse od vate u čaj od žalfije stavite na oči i odmorite 15-20 minuta.

4. Uvek birajte kvalitetnu maskaru za svoje trepavice. Dobro je ako maskara sadrži naturalni pčeljini vosak u sebi, vitamini C, A, keratin. (ali najpre utvrdite da niste alergični na pčeljine proizvode)

5. Ne nanosite više slojeva maskare, to opterećuje i oštećuje trepavice. Takođe, vodootpornu maskaru, koja isušuje trepavice, ne treba koristiti više od dva puta nedeljno.

Tokom života trepavice sve slabije rastu i sve su ređe, pa nije retkost da osobe koje su u mladosti imale guste i dugačke trepavice, u starosti jedva da imaju nekoliko kratkih dlačica. Taj proces ne može da se izbegne, ali može da se uspori.

Maska za brži rast dlake

Sastojci:

5 supenih kašika ricinusovog ulja
5 supenih kašika kokosovog ili bademovog ulja

Priprema:

Zagrejte ih tako da možete lepo da ih sjedinite, a zatim smesu umasirajte u kosu, od korena prema krajevima, na obrve i trepavice. Najbolje bi bilo da ovo radite uveče, pred spavanje i ostavite ulja da odrade svoj posao preko noći. Potrebno je ovaj proces ponavljati jednom nedeljno.

 

pročitajte još i:

Kada treba da menjate proizvode i “alat” za negu?

 

 

15/01/2021 09:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments