Samsung Galaxy S30 Ultra 6G patent smartfona pozajmljuje rešenja s Xiaomi Mi Mix Alpha

25/03/2022 10:19

Samsung Galaxy S30 Ultra 6G patent smartfona pozajmljuje rešenja s Xiaomi Mi Mix Alpha

Samsung je u poslednje vreme proširio svoju ponudu sklopivih pametnih telefona, ali takođe radi na dizajnu s ekranima koji se obavijaju oko kućišta. U znak priznanja za Mi Mix Alpha i Mate 30 Pro, Samsung je patentirao futuristički pametni telefon bez dugmadi za jačinu zvuka, čiji dizajn takođe imitira Galaxy S22 Ultra.

LetsGoDigital je otkrio novi patent koji je Samsung podneo Zavodu za patente i pečate Sjedinjenih Država (USPTO). Objavljen prošlog novembra, patentirani dizajn izgleda neverovatno kao Mi Mix Alpha koji je Xiaomi predstavio 2019. Međutim, problemi u proizvodnji su na kraju otkazali projekat, iako skoro godinu dana nakon što je kineski brend predstavio Mi Mix Alpha.

Za razliku od Xiaomijevog rešenja, Samsungov dizajn karakteriše ekran koji se u potpunosti obavija oko okvira, eliminišući potrebu za Mi Mix Alpha vertikalnim mostom. Razumljivo je da na bočnim okvirima uređaja nedostaju bilo kakva dugmad ili otvori. Umesto toga, Samsung je pozicionirao dugme za napajanje na gornjoj strani uređaja i uključio kapacitivni klizač za jačinu zvuka, koji odražava soluciju na Huawei Mate 30 Pro. S tim u vezi, kutijasti dizajn sa zaobljenim ivicama podseća na seriju Galaxy Note, koju je Samsung ove godine vratio s Galaxy S22 Ultra.

Kao i uvek, LetsGoDigital je kreirao visokokvalitetne rendere patentiranog dizajna, ovog puta u saradnji sa Technizo Conceptom. Technizo Concept naziva Galaxy S20 Ultra 6G, nema naznaka da Samsung uskoro planira da objavi uređaj pod tim imenom. Na osnovu Samsungove trenutne šeme imenovanja, kompaniji će biti potrebno do 2030. pre nego što stigne do serije Galaxy S30.

Takođe, patenti nisu uvek dobar pokazatelj uređaja koje će kompanija lansirati na tržište. Obično, Samsung Display prikazuje neobična dizajnerska rešenja, kao što su konceptni pametni telefoni Flex G i Flex S. Trenutno, Flex S je Samsungov najbliži ekvivalent njegovom patentiranom dizajnu s ekranom koji se obavija oko prednjeg dela okvira.

25/03/2022 10:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments