Jednostavno i lako do mlađeg izgleda

10/03/2021 18:25

Jednostavno i lako do mlađeg izgleda

Dizajnerski potpis na garderobi ili dekorativnoj kozmetici nije garant za glamurozni i ne mora da doprinese mlađem izgledu. Odećom iz manje popularnih butika ili sa polica high street trgovina može se doći do izgleda vrednog modne piste. U nastavku saveti kako da to i ostvarite.

Nositi odeću odgovarajuće veličine

Modni stručnjaci savetuju da se usluge krojača koriste, posebno kada telu kupca ne odgovara u potpunosti gotov odevni predmet. Ukoliko garderoba ne pristaje obliku tela, posebno ako je veća od realnog ličnog konfekcijskog broja, delovaće kao da ste nehajno nabacili na sebe odeću. Prevelikim komadima ponekad pomažu i jednostavni trikovi poput kaiša vezanog oko struka. Isto se odnosi i na uzanu odeću, koju bi u potpunosti trebalo izbegavati, jer prema rečima stručnjaka, preutegnutost nikada ne izgleda dobro.

Crna boja

Tamni komadi odeće, posebno u crnoj boji u većini slučajeva izgledaju puno bolje od sličnih komada u svetlijoj paleti, jer su manji nedostaci manje uočljivi.

Old

Obuća koja je iznošena, labava dugmad na džemperu ili fleke na farmericama nijednom stajlingu neće podariti skupoceni izgled. Pobrinite se da sve što nosite izgleda čisto i da je u dobrom stanju kako bi se izbegao jeftin izgled.

Upečatljiv nakit

Najjednostavnija kombinacija izgledaće skupocenije, ako je obogatite većem komadom nakita. Prsten, ogrlica ili narukvica izdvojiće se izgledom i dati posebnost odeći. Samo oprez pri odabiru i količini. Ovde važi pravilo da je manje uvek više. Što znači ne preterivati sa nakitom i ne mešati više od tri boje u garderobi.

Kvalitetan kaput

U zimskim mesecima jakne i kaputi prva su stvar koja upada u oči, a odabir kvalitetnog modela može učiniti potpuno nevažnim ono što je ispod njega.

Promenite detalje

Promenom detalja na torbi, sandalama ili jakni doprineće da omiljeni komadi dobiju novi život, a vi ćete biti srećniji promenom. U trendu su uvek detalji od drveta i kože, dok plastika nikada ne izgleda privlačno.

Peglanje

Nova ili već nošena odeća uvek mnogo bolje izgleda kada je ispeglana. Nabori na garderobi, em što ostavljaju utisak nemarnosti, mogu doprineti u celosti i da izgledate starije nego što jeste.

Negovan izgled

Odevne kombinacije izgledaće mnogo skuplje nego što jesu, ako ih upotpunite urednim noktima na rukama i nogama, negovanom kožom, sveže opranom kosom i neupadljivim mirisom.

Kožu treba hraniti i iznutra i spolja, jer jedino tako ona može zadržati svoju elastičnost, svežinu i sposobnost obnavljanja. Ovo su četiri namirnice koje doprinose svemu navedenom:

Losos

Pigment koji lososu daje specifičnu boju zove se astaksantin i predstavlja snažnog protivnika slobodnih radikala, koji doprinose starenju kože. Istraživanja su pokazala i da konzumacijom jedne porcije lososa svakih pet dana može se sprečiti razvijanje aktinske keratoze, ali i preventirati rak kože.

 Zeleno lisnato povrće

Povrće, poput kelja, blitve, španata i sl. sadrži karotenid lutein – biljni materijal, koji dokazano štiti od razvijanja makularne degeneracije oka, ali i štiti od negativnog UV zračenja. Najbolje ga je jesti termički obrađeno.

Paradajz

Crveni pigment ovog povrća, likopen, moćni je antioksidans koji štiti kožu od uticaja sunčevih zraka na kožu. Smatra se prirodnim mlekom za sunčanje s visokim faktorom. Apsorpcija likopena bolja je kad se konzumiraju prerađeni proizvodi od paradajza. Najbolji prirodni izvori likopena (paradajza): gusta čorba, kuvani sos ili kečap, kao i pasterizovani sok.

Agrumi

Vitamin C je predvodnik jačanja imunitete i borbe protiv prehlade i gripe, međutim on je omiljeni vitamin za zdravlje kože. Ključan je za stvaranje kolagena, osnova mlade i elastične kože, a koji se počinje razgrađivati u dvadesetim godinama života. Citrusi sadrže bioflavonoide, koji štite kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka i pomažu u odumiranju ćelija. Citrusna voća je najbolje konzumirati ili sveža ili u kombinaciji sa vodom. Izbegavati da se troše sa toplim napicima, jer se lako razlažu i gube svojstva na višim teperaturama.

10/03/2021 18:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments