Šminkanje uz štopericu

22/03/2021 13:58

Šminkanje uz štopericu

Žene se šminkaju da bi bile lepše, pokazali su rezultati anketa. Nevažno da li se radi o minimalnoj ili maksimalnoj upotrebi dekorativnih preparata, žene imaju potrebu da se same sebi dopadnu.

Jedno od mesta gde su žene izložene pogledima, jesu sastanci, bilo oni u kancelarijama ili on – line. Možete se našminkati i za deset minuta, taman onoliko koliko je potrebno da bi se postigao profesionalni i što približniji izgled, prirodnom.

Prvi korak u “brzom” šminkanju je nanošenje ovlaživača kože. Nega kože je neophodna, bilo da ste kod kuće ili ne. Nakon brzog čišćenja, preporučuje se upotreba hidratantne.

Kapi za oči su rešenje za umorne oči. A kako kamera otkriva više stvarnih nijansi crvene i ružičaste, ukoliko su oči crvenkaste. I upravo to doprinosi dodatnom umornom izgledu.

Drugi korak je upotreba kvalitetne maskare. Kako bi na sastanku izgledali budno potrebno je koristiti i uvijač trepavica. One će tako doći do izražaja i skrenute će poglede s drugih delova lica za koje, možda, niste imali vremena ili mu niste posvetili mnogo pažnje.

Treća važna stavka je upotreba rumenila. Rumenila na obrazima daje potrebnu toplinu. Na obraze se nanosi rumenilo u narandžastoj boji, ali samo onoliko koliko treba da bi vam lice delovalo „življe“.

Najbolje, kažu, ide na kraju. To je korektor. On se nanosi preko pudera i utrljava ispod očiji, utapkava na most nosa i oko očiju.

pročitajte još i kako doći do što izražajnijeg izglead: Kakva šminka ide ispod naočara?

Letnje kombinacije

Za razliku od brzog šminkanja za potrebe sastanaka, leto je vreme koje donosi velike vrućine, te ako se pretera u nanosu, efekat šminkanja može biti i vrlo tragičan izgled. Žene su leti i bez šminke najlepše. Preplanulog tena, lepršave kose i sjajnije kože, a što je uslovljeno samim uticajima godišnjeg doba.

Šminka za one koji imaju 10 minuta vremena:

Za potpuniji izgled mogu pomoći bronzer, ajlajner i lak za nokte. Bronzer se stavlja za sjaj lica ili kao rumenilo. Alajner i maskara doprinose upečatljivom izgledu oka, a lak za nokte u drečavim bojama odaje utisak veselosti osobe koja ga nosi.

U 5 minuta:

Rumenilo na obraze, maskara, karmin i olovka za obrve. Dodaci u kosi pomažu u skretanju pažnje posmatrača. Te ako niste vešti u brzom šminkanju aksesoar u kosi pomoćiće da se pogledi drugih sklone sa vašeg lica.

U 3 minuta:

Karmin i velike naočare! To je recep javnih ličnosti. Velike naočare sa ivicama u smeloj boji i veselija boja ruža su pravi letnji hit. Slični „wow“ efekti se postižu i sa upotrebom šešira. Ako imate dovoljno vremena samo za maskaru, na glavu obavezno stavite šešir.

A za jedan minut možete staviti korektor i balzam za usne. I ne zaboravite – PRIRODNO STE NAJLEPŠE!

 

 

22/03/2021 13:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments