Kakva šminka ide ispod naočara?

26/05/2016 10:23

Kakva šminka ide ispod naočara?

Žene koje stalno nose naočare za vid imaju problem sa tim – kako se našminkati, a da to pored naočara dođe do izražaja i izgleda lepo.

Međutim, postoje jednostavni saveti koje su dali profesionalni šminkeri. Potrebno je samo pratiti i poštovati određena pravila u šminkanju:

sminkanje

Pokušajte da uklopite sve boje – pogotovo boju senke i rama naočara, ali i karmina i odevne kombinacije

Boja senke za oči

Ukoliko prilikom šminkanja koristite i senke za oči – potrebno je da boju, odnosno nijansu što više uskladite sa bojom očiju i rama naočara.

sminka

Savrešna kombinacija senki za oči ispod naočara je – tamna nijansa na gornjem kapku da da dubinu i svetla senka za donji kapak

Na ovaj način naočare će postati “deo šminke”. Važno je i paziti da obojeni deo gornjeg kapka ne prelazi liniju do koje ide ram naočara. Kako biste dobili sjajan i zavodljiv pogled – dovoljno je da na ivicu donjeg kapka nanesete svetliju senku.

Šminka za kratkovide

Sve žene koje nose naočare sa dioptrijom za kratkovide – imaju problem sa tim što im oči sa naočarima izgledaju sitnije. Zato je potrebno koristiti maskaru kojom ćete produžiti trepavice i učiniti da vam oči izgledaju krupnije.

Šminka za dalekovide

Na naočarima sa dioptirijom za dalekovide imaju stakla koja uvećavaju oči i istovremeno otkrivaju sve nepravilnosti i greške koje ste možda napravili prilikom šminka.

zena naocare

Uz naočare sa većom dioptrijom – jednostavna šminka je najbolja!

Zato je veoma važno da budete pažljive prilikom šminkanja ako ste dalekovide. Potrudite se da kreon ili ajlajner budu precizno i savršeno naneseni, da trepavice budu razdvojene, a najbolje bi bilo da izbegavate svetlucave i sedefaste senke.

26/05/2016 10:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments