Švajcarska: Zabranjeno slikanje pejzaža u najlepšem selu

01/06/2017 15:57

Švajcarska: Zabranjeno slikanje pejzaža u najlepšem selu

Švajcarska je poznata po prelepim planinskim predelima i selima u brdima koja su kao sa slike – jer uglavnom i jesu baš to.

Međutim, jedno selo u Švajcarskoj se više neće naći ni na jednoj fotografiji upravo zato što je tako lepo, tačnije – zato što je najlepše!

Selo Bergun u Švajcarskoj je zabranjeno za fotografisanje, a oko toga su se dogovorili meštani koji ne žele da lepotom ovog živopisnog mesta i planinskog pejzaža koji krasi selo uznemire sve one koji ne mogu da ga posete.

Koliko puta ste pogledali neku fotografiju prelepe prirode ili egzotičnih krajeva sveta i zbog nemogućnosti da ga i posetite – osetili tugu ili nesreću? Vlasti sela Bergun žele baš to da spreče zbog čega niko ne sme da fotografiše i objavljuje fotografije ovog sela.

najlepse selo u svajcarskoj

Najlepše selo u Švajcarskoj

Lokalna opštinska uprava donela je odluku o zabrani fotografisanja pejzaža, saopštila je lokalna turistička organizacija.

“Naučno je dokazano da lepe fotografije sa divnim pejzažima sa odmora čine mnoge ljude nesrećnim jer oni sami tamo ne mogu da odu”, navodi se u saopštenju.

Oni koji nisu osetljivi na sreću drugih ljudi i nastave da slikaju divne pejzaže ovog sela platiće “simboličnu” kaznu od pet švajcarskih franaka.

01/06/2017 15:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments