Ovo su najskuplji gradovi na svetu!

22/03/2017 11:10

Ovo su najskuplji gradovi na svetu!

Lista najskupljih gradova na svetu svakako nije preporuka ukoliko birate grad u kom biste voleli da živite – ali i oni imaju svoje prednosti.

Na osnovu uzorka od 133 grada sveta i cena 160 različitih usluga i proizvoda došlo se do ovogodišnje liste najskupljih gradova na svetu, gde su polovina od prvih 10 na listi – gradovi u Aziji.

Na prvom mestu već četiri godine nalazi se isti grad, a u pitanju je Singapur koji je po većini merila najskuplji grad na svetu. U ovom gradu najskuplja je registracija automobila, kao i većina namirnica, dok je po ceni odeće na drugom mestu. Nakon njega na listi najskupljih gradova dolazi Hongkong.

Treći najskuplji grad je Cirih, a pored njega još tri evropska grada se nalaze među 10 najskupljih: Ženeva, Pariz i Kopenhagen.

Među 10 najskupljih ove godine nalazi se i Tokio koji je napredovao za sedam mesta i našao se na poziciji broj četiri, dok je na petom mestu Osaka.

Osim što se veliki broj gradova iz Azije nalazi na listi najskupljih na svetu, veliki broj gradova sa ovog kontinenta može naći svoje mesto na listi najjeftinijih gradova, među kojima su uglavnom oni koji se nalaze u Južnoj Aziji kao što su Bangalor, Čenaj, Karači, Mumbaj i Nju Delhi.

22/03/2017 11:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments