Hit u svetu – slano letnje osveženje!

21/06/2017 15:48

Hit u svetu – slano letnje osveženje!

Jedna od omiljenih poslastica tokom leta svakako je sladoled. A kako vam se čini ideja o slanoj verziji ovog letnjeg osveženja?

Upravo je to trend koji se nedavno pojavio, a koji je za veoma kratko vreme dostigao veliku popularnost – kako zbog toga što je određen broj ljudi ovo video kao sjajnu ideju, tako i zbog velikog broja negativnih komentara.

sladoled-ukus

Poslastičarnice širom sveta odavno imaju najrazličitije ukuse ovog za mnoge omiljenog slatkiša, pa se tako mogu naći i ukusi zelene jabuke, ali i indijskog oraha, papaje ili ananasa. Međutim, u Nemačkoj su ovaj specijalitet u potpunosti “unapredili”.

Naime, poslastičarnica “Oak & Ice” u Berlinu prodaje sladoled sa ukusom cvekle, a u drugoj poslastičarnici u istom gradu može se naručiti i sladoled sa ukusom krastavca i mente. Kako vam se to čini?

U međuvremenu, organizatori sladolednog sajma “Gelatissimo International”, koji će se održati iduće godine u Štutgartu, kažu da u budućnosti očekuju još više sladoleda sa ukusom povrća.

sladoled

“Neobične kombinacije poput voća sa spanaćem, šargarepom, tikvicama, listovima nane i začinima, već sada su dostupni”, navodi se u najavi ovog festivala sladoleda.

Kao što je slučaj i s mnogim drugim najnovijim prehrambenim ludostima, iza ideje o sladoledu sa ukusom povrća stoji briga o zdravlju, s obzirom na to da se povrće povezuje s većom brigom o zdravlju.

21/06/2017 15:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments