10 zvezda koje su postale modne ikone

18/08/2017 10:57

10 zvezda koje su postale modne ikone

Poznate ličnosti oduvek su imale veliki uticaj na svet mode. Predstavljamo vam 10 največih modnih ikona svim vremena koje su nam donele vanvremenske modne trendove koji su i danas IN!

Ori Helbern

Fotografija iz filma “Doručak kod Tifanija” gde je Odri nosila crnu haljinu, naočare i bisernu ogrlicu jedna je od vanvremenskih filmskih momenata. Zajvaljujući ovoj glumici, “mala crna haljina” na velika vrata ušla je u svet mode i zadržala se kao modni “must have” do današnjeg dana.

Dajana Ros

Iako se stil ove pevačice menjao kroz karijeru, dizajneri današnjice ne bi imali toliko inspiracije kada su nove kreacije u pitanju. Dijana je bila i ostala jedna od najvećih diva javne scene.

Elizabet Tejlor

Tokom karijere, Elizabet je dobila dva Oskara za najbolju glumicu. Ovožavala je glamurozni stil života i u svetu mode prozvana je “kraljicom dijamanata”. Njen uticaj na modu vidljiv je i dan danas.

Grejs Keli

Njen klacičan sofisticirani stil uvek će biti nezamenljiv. I robna kuća Hermes je preimenovala dizajn jedne torbe na Keli, nakon što je glumica nekoliko puta nosila takvu u javnosti.

Žaklin Kenedi Onasis

Džeki Kenedi zadobila je svu pažnju javnosti svojim šik izgledom, jer je spajala klasične i konzertavitne odevne predmete sa modernim.

Ketrin Helbern

Ketrin je bila najomiljenija glumica svoje generacije, a po čemu je ostala upamćena jeste što je volela da nosi muške stvari, poput dubokih pantalona.

Lauren Bakal

Ona je proglašena za jednu od najvećih modnih ikona kada su glumice u pitanju. Od svilenih bluza, blejzera preko suknji, Lauren je u svaki stil dodavala svoj pečat i stvarala jednostavan i autentičan izgled.

Madona

Pop diva Madona menjala je stilove, ali je svakoj dekadi ostavila u amanet jedan deo sebe, Počev od kostima sa špićastim korsetim,a, preko rok izgleda osamdesetih, Madona je svojoj ekstravagancijom zauvek ostala na visokim modnim lestvicama.

Merilin Monro

Ova zvezda unela je seksi u modu, a po čemu je Merilin najpoznatija jesu bikiniji sa visokim strukom.

Tvigi

Britanska manekenka i glumica Tvigi u svet mode unela je čuvene trepavice i ubrzo je postala “IT” devojka, a njen način sminkanja i odevanja, uz manje popravke, i dan danas veoma je popularan kod modnih dizajnera.

18/08/2017 10:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments