On – line maskenbali

10/03/2021 17:46

On – line maskenbali

Fizička udaljenost nije isto što i socijalna distanca, te u eri tehnologije, druženje može biti zabavno i ako se organizuje on – line. U skladu sa preporukama nadležnih, a vodeći računa o ličnom i javnom zdravlju, zabave mogu biti maštovite i „preko kamera“.

Nikada dosadni neće biti maskenbali. U tu svrhu za rođendane mogu se organizovati on-line/ video ćaskanja. Gostima se najavi tema kako bi mogli da istu zadovolje. U pripremi takvih žurki kompletna porodica može da se zabavi. Traženje odgovarajućih komada odeće, za posledicu može da ima i slaganje garderobe, ali i ushićenje kada se u ormarima pronađe ona zaboravljena.

Uređivanje doma, kako bi se dekorisao u skladu sa tematikom, može da navede ukućane da obave i velika prolećna raspremanja. Prema rečima profesora na Jejlu i socijalnog epidemiologa dr Nikolasa Kristakisa nakon pandemije počeće takozvani postpandemijski period, koji će biti vrlo nalik “ludim dvadesetim” prošlog veka.

Upotreba perlica i perja u terapeutske svrhe

Kako ne bismo čekali otvaranje klubova, stadiona i drugih objekata, stil 20. godina može se preneti na kostime i unutrašnjost stambenog prostora. Jednako zanimljiva tema može biti i Eurosong. Ta manifestacija traje od 1950. godine, a na internetu su dostupni mnogobrojni nastupi izvođača.

Uz podsećanje na tada aktuelne muzičke pravce, sigurno će nasmejati ljude koji budu u tom projektu učestvovali. A pri tom, svako može i svoj kratki film da napravi. Treći predlog je kantri zabava uz nezaobilazne kaubojske šešire i marame. Ovakva dešavanja su, najpre, terapeutska, jer uključuju muziku, ali i igranje uloga, koje se pokazalo, kroz različite studije, kao jedna od najboljih terapija u lečenju raznih mentalnih ili emocionalnih problema. Studija Univerzitetskog medicinskog centra Hamburg pokazala je da svako treće dete u Nemačkoj pati od anksioznosti, depresije povezane sa pandemijom ili pokazuje psihosomatske simptome.

Kod odraslih kao uzročnik psiholoških i emotivnih poremećaja navodi se neizvesnost, koja traje predugo. Svi stručnjaci se slažu da je neophodna socijalna interakcija, te je na ljudima da iznađu način da se društveno ne udalje od prijatelja i poznanika.

Lako i jednostavno do novih uspomena

Tako kućne on – line zabave mogu biti jednostavno, jeftino i efikasno rešenje. Prednosti ovakvih druženja su manje raspremanje nakon zabave, ali i poštovanje kućnog reda u kolektivnom stanovanju.

Za razliku od situacije u kojoj se našao ceo svet prošle godine i koja traje, video zabave su one koje možemo kontrolisati i kojima povećavamo socijalnu interakciju. Pandemija je svakako globalni i multidimenzionalni problem, koji nam je pojačao strah i uslovio ponašanje, koje je automatsko i često iracionalno.

Sa lepšim vremenom i višim spoljnim temperaturama, kako kažu stručnjaci, očekuje se i da depresija bude u padu. Uživajte u kreacijama sa porodicom i prijateljima. Podsetite se vremena koja su bila rasterećena pandemijom, omiljene muzike i šiz mode. Putujte kroz vreme i zabeležite događaj kako bi od svakog trenutka pravili uspomenu.

 

10/03/2021 17:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments