Avion sa likom Nikole Tesle

22/04/2021 14:24

Avion sa likom Nikole Tesle

U subotu bi trebalo da doleti novi avion Er Srbije sa likom naučnika Nikole Tesle. Avion erbas A330, koji će Er Srbija koristiti na svojim letovima do Njujorka, planiran je da stigne u subotu, 24. aprila, na beogradski aerodrom. Kako su saopštili iz ove avio kompanije, širokotrupni putnički mlaznjak, leteće pod imenom “Nikola Tesla”, a imaće drugačiji vizuelni identitet od ostatka flote: krasiće ga stilizovani lik najslavnijeg srpskog naučnika i pronalazača.

možda vas zanimaju i Tajne avionskih letova!

Novi avion je svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj, a za proces farbanja su upotrebljene 22 različite boje i oko 250 litara farbe. Na “identitetu” su neprekidno radili timovi od po 10 ljudi, osam dana u tri smene.

– Dolazak aviona erbas A330 u novi dom u Beogradu je izuzetno važan događaj za Er Srbiju. U pitanju je jedna od naših ključnih linija i sigurni smo da će dolazak novog aviona doprineti još boljem iskustvu putovanja za naše putnike, kao i uspehu te rute, koja povezuje čitav region sa Sjedinjenim Američkim Državama – preneli su mediji izjavu Dankana Nejsmita, generalni direktor Er Srbije.

pročitajte još i : Ivan Sarić – začetnik jugoslovenske avijacije

Iz kompanije objašnjavaju da je avion proizveden 2008. godine i mlađi je godinu dana od prethodnog mlaznjaka istog tipa u floti, a njegov prethodni operater bila je ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot. Za razliku od prvog Er Srbijinog erbasa A330, YU-ARA, novi avion će imati Rols-Rojs motore, a imaće konfiguraciju sa 21 sedištem u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.

Prvi erbas A330, YU-ARA, koji je u floti Er Srbije od 2016. godine, do 31. marta 2021. obavio je 819 povratnih letova do Njujorka i prevezao ukupno 319,712 putnika na toj ruti.

U nastavku pogledajte kako je izgledao ceo proces:

 

22/04/2021 14:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments