Pametne i snažne biljke

05/06/2020 15:47

Pametne i snažne biljke

Pitate se koje je idealna optimalna kombinacija biljaka i začina na dnevnom, nedeljnom, mesečnom nivou? Nema je- toliko je individualna da bi tim stručnjaka morao da prati vaš organizam, krvnu sliku i hormonsku aktivnost i kvalitet i uklapanje uklapanje namirnica koje koristite. Svakako da dobar nutricionista može dati približno optimalnu recepturu za održavanje zdravog balansa duha i tela ali neke biljke činjenično pomažu i pospešuju i zdrave su bez štetnih posledica u većini slučajeva, naravno u ograničenim količinama unete u organizam.

Malo ali snažno laneno seme je odličan izvor lignina i omega 3 masnih kiselina, preporučuje se na prvom mestu zbog svojih antikancerogenih svojstava. jako je dobar razređivač krvi pa se može koristiti preventivno kod kardiovaskularnih oboljenja, visokog holesterola u krvi, artritisa, protiv kamenca u žuči i bubrezima i još mnogim tegobama.

Pomaže i kod konstipacije pa ga možete popiti u mlaku prokuvanu vodu, ostaviti da stoji šest sati i popiti pred spavanje. Dobro je da ga žvaćete ujutru sirovo 30 minuta na prazan stomak ili čak da ga koristite kao tonik za lice tako što ga ostavite da odstoji nekoliko sati u vodi koju potom nanosite tupferom na kožu, promene su odmah vidljive!

Korijander važi za omiljenu aromatičnu začinsku biljku. Inače ima izrazito dobar borac protiv toksina. Ima antifungicidno, antiseptično i antiupalno dejstvo i veoma brzo deluje kod infekcija. Odlično detoksikuje i uklanja živu iz organizma pa ga zovu i „pametnom biljkom“. Seckani, organski korijander je prvoborac kod upalnih procesa u telu i komotno može zameniti analgetike i ostale antiinflamatore.

05/06/2020 15:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments