Ovo je jedina životinja koje se Stiv Irving plašio

30/07/2019 10:35

Ovo je jedina životinja koje se Stiv Irving plašio

Poznati australijski prirodnjak i televizijski voditelj, čuveni “lovac na krokodile” Stiv Irving nije bio neustrašiv, a u nastavku saznajte koje životinje se plašio.

Stiv Irving bio je čuveni prirodnjak i voditelj iz Australije, Ostao je upamćen po dokumentarnom serijalu “Lovac na krokodile“, ali i po tome da se rado hvatao u koštac sa nekim od najsmrtonosnijim životinjama na planeti. Preminuo je 2006. godine, nakon uboda raže, inače veoma miroljubive i neotrovne životinje.

Ovaj zaljubljenih u prirodu život je podredio životinjama, susretao se sa raznim smrtonosnim bićima, poput zmija, krokodila, guštera. Iako je važio za neustrašivog, Stiv je imao jedan strah. Naime, užasavao se nilskih konja.

Uprkos tome što deluju tromo i miroljubivo, nilski konji su i te kako hitri, agresivni i veoma opasni, naročito ukoliko se osećaju ugroženo. “Oni ne love ljude, ali ako vas susretnu na putu ka vodi, morate napraviti plan“, jednom prilikom je izjavio.

Inače, na listi najopasnijih životinja, nilski konji nalaze se na 22. mestu, komarci na 2. a na počasnom prvom mestu najopasnijih bića na planeti je ni manje ni više nego čovek.

 

30/07/2019 10:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments