Znate li kako zvuči najstariji vic na svetu?

01/02/2019 10:56

Znate li kako zvuči najstariji vic na svetu?

Komedija i humor ne stare i nisu ograničeni vremenom. S ovim na umu, nije iznenađujuća činjenica da se čovečanstvo šalilo otkako postoji jezik kao sredstvo komunikacije.

Pre nekoliko godina, Univerzitet Volerhamptom uspešno je izvršio svoje istraživanje i pronašao je najstariji vic poznat čoveku. Koliko je on danas smešan, saznajte u nastavku.

Prvi vic na svetu

Prvi vic za koji znamo nastao je u Mesopotamiji, između 1900. i 1600. godine pre nose ere. Možda ćete očekivati da je prva zapisana šala bila sofisticirana ili pak pametna, ali to nije slučaj.

Vic je otkriven u sumerskoj kolekciji poslovica, a glasi ovako: “Nešto što se nije desilo od pamtiveka: žena nije prdnula u krilu svoga supruga.”

Šta ovaj vic zapravo znači? Prema stručnjacima, otvoren je za interpretaciju. Dupla negacija čini ga konfuznim, ali zaključak može da se izvede iz činjenice da je sam čin ispuštanja gasova većini ljudi oduvek bio smešan.

Verujemo da ste očekivali nešto smešnije ili pak pametnije, ali bilo kako bilo, ovo zaista jeste najstarija šala ikada, ako ne izrečena, onda makar zapisana.

01/02/2019 10:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments