Koja poza za spavanje je savršena, a koju treba izbegavati?

16/09/2016 15:21

Koja poza za spavanje je savršena, a koju treba izbegavati?

Svaki od nas ima svoju omiljenu pozu za spavanje koja se određuje uglavnom po tome kako nam je najudobnije da ležimo i u kom položaju najlakše zaspemo.

Međutim, postoje i drugi faktori koji bi trebalo da budu uključeni prilikom “odabira” najbolje poze za spavanje, jer nepravilna poza može da dovede do bola u vratu i leđima, ali i drugih zdravstvenih problema ili tegoba.

Najgora poza za spavanje

Najgora poza za spavanje je svakako spavanje na stomaku. Razlog za ovo je veoma očigledan – dok ležite na stomaku sputavate slobodan dotok vazduha i otežano dišete. Zbog toga možete se probuditi sa glavoboljom ili nekim drugim problemima, a još jedna posledica je i bol u donjem delu leđa.

Spavanje na stomaku je najgore za zdravlje

Spavanje na stomaku je najgore za zdravlje

Iako spavanje na leđima ima svojih prednosti, među kojima je neometano disanje, a ukoliko ispod kolena stavite umotan peškir i glavu stavite na jastuk prave visine možete umanjiti bolove u leđima, ali i gorušicu – zbog ove poze za spavanje može doći do hrkanja.

Najbolja poza za spavanje

Ako se izuzmu poze na leđima i stomaku – u potpunosti je jasno da je najbolje spavati ležeći na jednoj strani tela. Kako bi zaista spavali u savršenoj pozi – dovoljno je da ispod kuka na kom ležite postavite peškir i glava i leđa će vam biti u istoj ravni, što će vam dodatno prijati

16/09/2016 15:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments