Kako smanjiti salo na stomaku?

08/09/2017 17:13

Kako smanjiti salo na stomaku?

Pored zadnjice i butina, salo na stomaku se veoma teško skida. Nutricionisti, na našu sreću, imaju lek i za ovaj problem.

Mnogima se desilo da uprkos vežbanju i pravilnoj ishrani, ne uspevaju da smanje struk, odnosno salo u predelu stomaka. Možda se razlog krije u pogrešnom pristupu ishrani?

Obratite pažnju kada jedete!

Većina nas, tokom obroka, ili gleda televiziju ili “čačka” smartfon, odnosno kompjuter. Prema studijama, to dovodi do prekomernog unosa hrane u organizam, jer mozak ne procesuira na vreme koliko ste pojeli. Stoga, pri narednom obroku, fokusirajte se isključivo na ono šta je u vašem tanjiru.

Vlakna

Avokado, prokelj i kupine odličan su izvor rastvorljivih vlakana, koji abosrbuju vodu iz organizma i stvaraju gel koji potpomaže varenje. Jednogodišnja studija pokazala je da ljudi koji su unosili ova vlakna, smanujili su salo na stomaku za 3,7 odsto za godinu dana.

Izbegavajte stres

Kao i na sve druge funkcije, stres utiče i na gojenje. Kada organizam luči kortizol- hormon stresa, on povećava apetit, a u isto vreme, organizam pod stresom skladišti hranu i stvara masne naslage.

Izbegavajte zaslađena pića

sokovi, naročito oni gazirani, teraju organizam da skladišti masnoću u jetri što dovodi do gojenja. Uz to, tečni šećer se drugačije vari od čvrstog, pa su tako zaslađena pića pogubnija po vitku liniju čak i od slatkiša!

08/09/2017 17:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments