Namirnice koje eliminišu toksine iz pluća i leče respiratorne infekcije

06/04/2020 14:53

Namirnice koje eliminišu toksine iz pluća i leče respiratorne infekcije

Za čišćenje pluća je na prvom mestu bitna promena u načinu ishrane. Zdrav način ishrane podstiče prirodne mehanizme čišćenja organizma i stimuliše jačanje imuniteta.

Spisak namirnica koje podstiču eliminaciju toksina iz pluća u leče respiratorne infekcije:

Ljuta paprika

Ljutina paprike može očistiti pluća od služi. Zbog toga vam curi nos kada jedete ljutu hranu. Za to je zaslužan kapsaicin, oružje sa kojim se biljka brani od štetočina. Kada jedemo ljutu papriku, kapsaicin proizvodi osećaj pečenja u dodiru sa našim tkivom. Izaziva suzenje očiju, curenje nosa i osećaj kao da gorimo iznutra.

Kapsaicin iritira sluznicu pluća i utiče na eliminaciju sluzi. Pored toga pomaže kod eliminacije virusa, bakterija i gljivica.

Voda

Najbolje sredstvo za čišćenje je voda. Izbegavajte kafu, sokove i alkohol i pijte čistu vodu. Ključ za dobro zdravlje je dobra hidratacija, pošto ubrzava proces detoksikacije.

Crni luk

Crni luk je pun nutrijenata. On je dobar ako se borite sa raznim bolestima, među kojima su i plućne infekcije. Utiče i na smanjenje sluzi i eliminaciju toksina.

Đumbir

Čaj od korena đumbira sa limunom poboljšava disanje i podstiče eliminaciju toksina iz respiratornog trakta.

Pojedite malo parčence đumbira prilikom svakog obroka, a ovo ne samo da će vam poboljšati varenje, nego će vam i očistiti telo.

Plućnjak (Pulmonaria officinalis)

Za blagotvorna dejstva ove biljke su zaslužne kiseline (salicilna, galakturonska, palmitinska, stearinska), vitamin C, karoten i mineralne soli bogate magnezijumom.

Svi ovi sastojci imaju dijuretetsko, antiupalno, analgetsko i lekovito dejstvo. 

Lišće plućnjaka se smatra prirodnim lekom pošto je dobro kod bolesti respiratornih kanala, smiruje kašalj, promuklost i reguliše iskašljavanje.

06/04/2020 14:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments