Zašto treba jesti sveže krastavce?
Povezane objave
Sezona krastavaca je u jeku, a idealni su za zdrav organizam.
Krastavci su bogati nutrijentima i velikom količinom vode.
Odličan za kosti
Krastavac je bogat vitaminom K, pa tako i odličan za zdravlje kostiju. Manjak ovog vitamina vezuje se za povećan rizik od osteoporoze.
Odličan za kardiovaskularno zdravlje
Ovo povrće bogato je antioksidansima i flavonoidima koji štite organizam od srčanih bolesti. Semenke koje krastavac sadrži smanjuju masti u krvi, utiču na loš holesterol i trigliceride.
Odličan u kontroli kilaže
Kako sadrži veliku količinu vode i hranljivih vlakana, bogat je niskom stopom kalorija.
Odličan za hidrataciju
Stručnjaci napominju da je krastavac odličan za hidrataciju, naime krastvac srednje veličine sadrži dosta tečnosti, čak 194 grama, pa se preporučuje i njegovo dodavanje običnoj vodi.
Odličan je za kožu
Kolut krastavca se uglavnom stavlja na kapke, jer ima umirujuć efekat i utiče na smanjenje iritacije i otoka. Bogat vitaminom C i velikom količinom vode krastavac je odlično rešenje u borbi protiv akni i opekotina od sunca.
Odličan u borbi protiv neprijatnog zadaha
Uzrok neprijatnog zadaha često su bakterije koje napadaju ostatke hrane. Tečnost koju ispušta krastavac tokom žvakanja pomaže u ispiranju usta od neprijatnih mirisa.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*