Negovanje usana tokom hladnih dana

30/11/2016 16:48

Negovanje usana tokom hladnih dana

Hladna jutra i hladni dani sa sobom povlače i potrebu za dodatnom negom kože pre svega lica i ruku – jer su upravo ovi delovi najčešće izloženi hladnoći.

Međutim, posebno je važno negovati usne – koje su i najnežniji deo lica. Ali kako negovati usne tokom hladnih dana u godini?

Negovanje usana balzamom

Prema mišljenju mnogih stručnjaka trebalo bi oprezno koristiti balzame za usne jer oni u nekim slučajevima mogu samo da pogoršaju situaciju, jer nakon preteranog korišćenja koža usana izgubi sposobnost da se sama regeneriše ili zaštiti.

Najbolje je izabrati balzame bez parabena, alkohola, mentola, cimeta, ali i vitamina E koji iako sprečava pojavu borica na usnama – ipak previše iritira nežnu kožu, što mnogima može napraviti samo više problema.

Među najboljim i najpoželjnijim sastojcima balzama za usne nalaze se glicerin, maslinovo ulje i kako puter, a ukoliko uz sve to postoji i zaštiti UV faktor – možete biti sigurni da ste izabrali najbolje za svoje usne.

Za zdravu kožu tokom zime

Kada dođe hladno vreme veoma je važno dovoljno se hidrirati, odnosno piti dovoljno tečnosti – vode i čajeva pre svega, ali unositi i omega 3 masne kiseline koje najviše ima u ribi, a koje pomažu koži da proizvede prirodnu mast.

Negovanje usana veoma je važno i tokom noći – dok spavamo, zato je potrebno da u spavaćoj sobi imate neki ovlaživač vazduha jer se od toplote vazduh suši što nepovoljno utiče i na usta, pogotovo dok spavamo.

Pre spavanja bi bilo poželjno i da stavite malo odgovarajućeg balzama na usne ali i malo izvan prirodne linije usana – jer je upravo ovo deo koji zaboravljamo, a prvi pocrveni i ispuca.

30/11/2016 16:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments